2023.03.24 集合写真

研究室メンバーで集合写真を撮影しました!

Group photo in March 2023

2022.11.30 和歌山遠足

研究室メンバーで和歌山県へ遠足に行きました。

Trip to Wakayama

2022.11.19 オープンキャンパス

11月にオープンキャンパスが開催されました。当研究室はナノカーに関してポスターパネルを用いて紹介しました。

An open campus was held in November. Our laboratory introduced our Nanocar using poster panels.

2021.11.25 Hao さん Best Presentation Award受賞!

当研究室D2のHao Jinyuさんが、本領域の中間審査会でBest Presentation Awardを受賞しました!

Ms. Hao Jinyu (D2) recieved a Best Presentation Award at the Mid-term Student Evaluation Symposium 2021 in this division!

2021.11.4 若草山ハイキング

研究室メンバーで若草山でハイキングを行いました。

Hiking at Mt. Wakakusa

2021.6.28 楫君 優秀ポスター賞受賞!

当研究室M2の楫君が、第70回高分子学会年次大会にて、優秀ポスター賞を受賞しました!

Mr. Kaji (M2) recieved a poster award at the 70th Annual Meeting of the Society of Polymer Science!

2020.3.24 学位授与記念撮影 + α

卒業するM2の皆さんと記念撮影をしました。卒業生からは素敵なオリジナルパーカーをいただきました! 卒業おめでとうございます!

Graduation photo with M2 students!

2020.2.10 誕生日会

研究室で誕生日会を開催しました!

We held a special birthday party!


写真をクリックすると拡大します。

2019.11.10 秋のオープンキャンパス

秋のオープンキャンパスの体験プログラムで「試験管のなかでイクラを作る」を開催しました。たくさんのご来場有り難うございました。

Preparation of artificial salmon roe with chindren at the open campas in autumn.


写真をクリックすると拡大します。

2019.11.1–2 研究室旅行

研究室旅行で和歌山の加太にいきました。1日目は釣船で太刀魚釣りに挑戦、2日目は和歌山城を観光しました。

Lab. trip at Kada (Wakayama). We enjoyed fishing on a boat and sight seeing at Wakayama-castle.


写真をクリックすると拡大します。

2019.7.29 ビアガーデンで打ち上げ

研究室セミナー後に大阪のビアガーデンで打ち上げをしました。

Beer garden at Osaka after research report seminar.


写真をクリックすると拡大します。

2019.6.27 送別会

フランスに帰国するAissam Okba君の送別会を開催しました。

Farewell party for Aissam Okba from France.


写真をクリックすると拡大します。

2019.5.9 新メンバー歓迎会

新M1を迎え、生駒で歓迎会を行いました。

Welcome party for our new master students at Ikoma


写真をクリックすると拡大します。

2019.2.4 尾本特任助教歓迎会

新しく尾本特任助教を迎え、歓迎会を行いました。

Welcome party for our new staff : Omoto Kenichiro, specially appointed assistant professor.


写真をクリックすると拡大します。

2019.1.4 餃子パーティー

学生主催による餃子パーティーを行い、日本風、中国風の水餃子・揚げ餃子を楽しみました。ラッペン教授がフォアグラ、、パテ、チョコレートもフランスから持参しました。

Gyoza party organized by the students with foie-gras, paté and chocolate from France. We enjoyed japanese and chinese gyoza cooked boiled or fried with many different sauces


写真をクリックすると拡大します。